BRUFOTEC

BRUFOTEC

Brussels Food Technology Center

Missie

BRUFOTEC (Brussels Food Technology Center) is een vzw die Brusselse ondernemingen in de voedingssector steunt bij de invoering en de opvolging van normen in voedselveiligheid-en hygiëne (vlees-, vis-en restaurantsector, etc.)

BRUFOTEC maakt KMO's in de voedingssector attent op kwaliteitsproblemen en geeft persoonlijk begeleiding bij de toepassing van de nieuwe wetgeving.

Concreet houdt de vzw zich bezig met :

  • het oplossen van eenmalige en dringende problemen (wetgeving, technische informatie, telefonisch advies, ...)

  • het realiseren van bijstandscontracten in de voedingssector : audit HACCP of volgens referentie (BRC, Fedis Food, sectorale richtlijnen), het opzetten van een kwaliteitssysteem (HACCP, BRC), hygiëneopleiding van het personeel, het opstellen van reinigings-en ontsmettingsplannen, microbiologische analyses en studies van de houdbaarheidsdatum, hygiënogrammen en luchtanalyses

  • de opvolging en het behouden van de normen die dankzij BRUFOTEC werden behaald om de industrie te steunen en de geïmplementeerde kwaliteitssystemen in stand te houden (HACCP, BRC, ...) via audits, soms aangevuld met hygiënogrammen en microbiologische analyses van de producten.

 

Het team

Het team van BRUFOTEC bestaat uit vier adviseurs (3,5 VTE) : twee senior adviseur-igenieurs en twee junior-adviseurs, van wie één ingenieur en één bachelor.

Het personeel van de vzw is voornamelijk opgeleid in voedselveiligheid-en en heeft een goede kennis van KMO's. Het team legt de nadruk op voortdurende bijscholing en continue herziening van de nieuwe voorwaarden in hygiënebeleid en de kwaliteit van het management van de voedingssector.

 

Financiering van Innoviris

De vzw BRUFOTEC wordt volledig gefinancierd door Innoviris, voor een gemiddeld jaarlijks budget van €400.000

Wenst u meer informatie over de activiteiten van BRUFOTEC? Bezoek dan de website