• Rise-editie van 2013

  • Rise-editie van 2013_2

  • Rise-editie_2013_3

  • Rise_2013_4

Rise-editie 2013

Rise-editie van 2013

Domobios, Real Impact Analytics en The Biotech Quality Group krijgen de prijs Rise (Jonge Innovatieve Ondernemingen) 2013

Dinsdag 7 januari 2014 - Céline Fremault, Minister van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest belast met Wetenschappelijk Onderzoek, reikt vandaag aan Domobios, Real Impact Analytics en The Biotech Quality Group, de RISE-prijs (Jonge Innovatieve Ondernemingen) uit, toegekend door Innoviris, het gewestelijk bestuur voor Onderzoek en Innovatie.

De Rise-prijs (Jonge Innovatieve Ondernemingen) die voor het derde opeenvolgende jaar georganiseerd wordt, is een programma dat door Innoviris, het Brussels instituut voor onderzoek en innovatie, werd opgericht en dat de ontwikkeling moet ondersteunen van jonge hoogtechnologische ondernemingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die het beste strategische innovatieplan (SIP) voorleggen.

De kandidaten legden een SIP over onderzoek en ontwikkeling, financiering, marketing en management voor dat in detail de visie en ontwikkelingsstrategie van hun onderneming uiteenzet. De invoering van het SIP moet een gunstige impact hebben op de economie, de tewerkstelling en het leefmilieu van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De totale enveloppe die dit jaar aan het Rise-programma (Jonge Innovatieve Ondernemingen) wordt toegekend, bedraagt 891.000, te verdelen tussen de laureaten met een maximum van 300.000 per laureaat over een periode van maximum drie jaar.

De Rise-prijs 2013 werd aan drie Brusselse innovatieve ondernemingen toegekend: Domobios (291.000), Real Impact Analytics (300.000) en The Biotech Quality Groupe (300.000).

Domobios is een spin-off van de UCL en de ULB, gespecialiseerd in de strijd tegen ongedierte in huis (mijten, vlooien, bedluizen) waarvan de producten geen enkele biocide bevatten (pesticides, antiparasitaire middelen, antibiotica…). Door de toekenning van de Rise-prijs kan de onderneming haar gamma met producten uitbreiden.

Real Impact Analytics is een firma die diensten van "business intelligence" levert (analytische instrumenten, data mining…), en dit vooral in de telecommunicatiesector en in de groeilanden (Zuid-Amerika, Afrika, Midden-Oosten). Met de prijs wil Real Impact Analytics haar competenties (human resources) versterken, het marktaandeel vergroten en nieuwe producten ontwikkelen.

The Biotech Quality Group is een adviesbureau in kwaliteitswaarborg voor de biofarmaceutische sector. Door de Rise-prijs kan Biotech Quality Group haar gamma van diensten uitbreiden en perfectioneren.

Als Minister bevoegd voor Wetenschappelijk Onderzoek, maar ook voor Economie en Tewerkstelling, is Céline Fremault verheugd: "Met de toekenning van deze prijs wil ik het belang en de prioriteit van onderzoek, ontwikkeling en innovatie onderstrepen voor de vitaliteit van het economische en sociale weefsel van Brussel-Hoofdstad op middellange termijn. Eén van onze grootste uitdagingen bestaat erin het sterke O&O-potentieel in Brussel beter naar de ondernemingen te kanaliseren."