CanSat Belgium 2015-2017

Home / Inhoud homepage / Projectoproepen / CanSat Belgium 2015-2017
Home / Inhoud homepage / Projectoproepen / CanSat Belgium 2015-2017

CanSat Belgium 2015-2017

Wanneer 15-09-2015 12:00 tot
15-10-2015 12:00

CanSat

 


CANSAT BELGIUM - Projectoproep 2015 - 2017

 

 

 

Wat is CANSAT BELGIUM ?

CANSAT BELGIUM is een uitstekende samenwerking tussen het Waals en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die jongeren van het vijfde middelbaar onderwijs wil sensibiliseren voor wetenschappen. Dat doet deze wedstrijd door jongeren hun eigen wetenschappelijk ruimtevaartproject te laten ontwikkelen: een satelliet in de vorm van een blikje van 33cl, dat ze zelf lanceren aan boord van een raket. 

Dromen uw leerlingen van het vijfde middelbaar er ook van om een wetenschappelijk ruimtevaartproject te ontwikkelen en te lanceren aan boord van een raket? Dankzij CANSAT BELGIUM kunt u deze droom waarmaken. De actie werd in 2010 bedacht door de educatieve cel van de Europese Ruimtevaartorganisatie en wil aantonen hoe belangrijk nieuwe technologieën zijn bij de verovering van de ruimte.

CANSAT BELGIUM plaatst droom en emotie centraal in het wetenschappelijk avontuur. En dat is ook de boodschap die Wallonië en Brussel willen meegeven aan de jonge generatie.  

Missie

CANSAT BELGIUM gaat veel verder dan de ambitie om bij jongeren belangstelling op te wekken voor een wetenschappelijke carrière. De actie biedt studenten de unieke kans om een eerste praktijkervaring op te doen in de ruimtevaart. De jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor alle verschillende aspecten van hun project: ze bepalen het doel van hun missie, ontwerpen de CanSat, bouwen de componenten en zorgen voor de tests en de voorbereiding van de lancering. Nadien analyseren ze de verzamelde gegevens.

Actieve deelname van de leerkrachten

Een informatiesessie wordt georganiseerd voor leerkrachten die aan de actie deelnemen. Ze worden ook tijdens het hele project begeleid door een team van experts. Naast leerkrachten Wetenschappen zijn ook leerkrachten Engels van harte welkom in dit grootschalig Europees project. De meeste contacten verlopen immers in het Engels.

Wenst u deel te nemen aan de wedstrijd CANSAT BELGIUM ?

Lees vóór het indienen van uw deelnameformulier aandachtig de voorwaarden en het vooropgestelde tijdschema op de achterzijde van de poster en in de richtlijnen

Download het deelnameformulier en stuur het ten laatste op 30 oktober 2015 per mail of per brief op naar:

Voor scholen in Brussel :
Voor scholen in Wallonië:

Sébastien Rush

srush@innoviris.be
02/ 600 50 11

Innoviris
Charleroisesteenweg 110
1060 Brussel

Elise Munoz Torres

elise.munoztorres@spw.wallonie.be
081/ 33 44 86

Direction évaluation-sensibilisation - DGO 6
Place de la Wallonie, 1 (bât.3)
5100 Jambes

   

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met: 

Uw contactpersoon bij Innoviris

** IMAGE DESCRIPTION **

Sebastien Rush

Tel. +32 2 600 50 11
srush@innoviris.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons op de CANSAT BELGIUM-Facebookpagina