Prijsuitreiking Rise - Innovative Starters 2013

Home / Nieuws / Prijsuitreiking Rise - Innovative Starters 2013
Home / Nieuws / Prijsuitreiking Rise - Innovative Starters 2013

Prijsuitreiking Rise - Innovative Starters 2013

Domobios, Real Impact Analytics en The Biotech Quality Group krijgen de prijs RISE (Jonge Innovatieve Ondernemingen) 2013.
Domobios, Real Impact Analytics en The Biotech Quality Group krijgen de prijs RISE (Jonge Innovatieve Ondernemingen) 2013.
 
Brussel, dinsdag 7 januari 2014 – Céline Fremault, Minister van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest belast met Wetenschappelijk Onderzoek, reikt vandaag aan Domobios, Real Impact Analytics en The Biotech Quality Group, de RISE-prijs (Jonge Innovatieve Ondernemingen) uit, toegekend door Innoviris, het gewestelijk bestuur voor Onderzoek en Innovatie.
 
RISE (Jonge Innovatieve Ondernemingen) wordt voor het derde opeenvolgende jaar georganiseerd. De prijs is een programma dat door Innoviris, het Brussels Instituut voor onderzoek en innovatie, werd opgericht en dat de ontwikkeling moet ondersteunen van jonge technologische hoogwaardige ondernemingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die de beste strategische innovatieplannen (SIP) voorleggen.
 
De kandidaten legden een SIP over onderzoek en ontwikkeling, financiering, marketing en management voor dat in detail hun visie en ontwikkelingsstrategie uiteenzet. De invoering ervan moet een gunstige impact hebben op de economie, de tewerkstelling en het leefmilieu van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 
De totale enveloppe die dit jaar aan het programma RISE (Jonge Innovatieve Ondernemingen) werd toegekend, bedraagt €891.000, te verdelen tussen de laureaten met een maximum van € 300.000 per laureaat over een periode van drie jaar.
 
RISE 2013 werd aan drie Brusselse innovatieve ondernemingen toegekend: Domobios (€291.000), Real Impact Analytics (€300.000) et The Biotech Quality Groupe (€300.000).
 
Domobios is een spin-off van de UCL en de ULB, gespecialiseerd in de strijd tegen ongedierte in huis (mijten, vlooien, bedluizen) waarvan de producten geen enkele biocide bevatten (pesticides, antiparasitaire middelen, antibiotica, …). Door de toekenning van de RISE-prijs kan ze haar gamma met producten uitbreiden.
 
Real Impact Analytics is een firma die diensten van « business intelligence » levert (analytische instrumenten, data mining, …) en dit vooral in de telecommunicatiesector en in groeilanden (Zuid-Amerika, Afrika, Midden-Oosten). Met de prijs wil Real Impact Analytics haar competenties (human resources) versterken, het marktaandeel vergroten en nieuwe producten ontwikkelen.
 
The Biotech Quality Group is een adviesbureau in kwaliteitswaarborg voor de biofarmaceutische sector. Door de RISE-prijs kan Biotech Quality Group haar gamma van diensten uitbreiden en perfectioneren.
 
Als Minister bevoegd voor Wetenschappelijk Onderzoek, maar ook voor Economie en Tewerkstelling, is Céline Fremault verheugd: « Met deze prijs wil ik het belang en de prioriteit onderstrepen van onderzoek, ontwikkeling en innovatie voor de vitaliteit van Brussel op middellange termijn. Eén van onze grootste uitdagingen bestaat erin om het sterke O&O-potentieel van Brussel beter over te brengen naar ondernemingen ».